بسم الله الرحمن الرحيم
ازاى تعملى عزومة فى بيتك من الالف للياء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]طبعا كتير بنعزم اهلنا واصحابنا فى بيتنا
والعزومات اللى فى البيت على اد مابتكون صعبه على اد مابتكون ممتعه وجميله
بس اهم حاجة نعرف العزومات بتحتاج لايه
علشان تطلع بشكل جميل ومشرف فى النهايه
دى الاول القوائم او الحاجات اللى لازم تكون موجوده فى اى عزومه
بنشوف الاساسيات وبنختار من الخيارات اللى متاحة فيها :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]1-المشهيات: عباره عن مجموعه اصناف بارده وعاده ما تقدم علي المائده قبل تقديم الطعام وهي عباره عن شرائح من( الانشوجه-السلمون- الرنجه-السيمون فيميه)الزيتون -المخللات-البطارخ-الخيار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]2-الحساء(الشوربه):اساسي في قائمه الطعام و يقدم ساخنا
مثل (شوربه لسان عصفور-شوربه الكريمه-شوربه السي فوود-شوربه الكوارع000000)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]3-السمك: اساسى فى قائمة الطعام وقد يغطي بصلصه سميكه كصلصه المايونيز او يقدم مشوي او مقلي او طاجن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]4-اللحم:وهو عباره عن طبق سرفيس من اللحم مع شيبسي
او خضار سوتيه ويجب العنايه في تنسيقه و ينقسم الي مجموعتين(بارده,ساخنه) كما ان اللحم اما مقطع من الكتف او الفخده كامله اويقدم طبق من اللحم البارد او البوفتيك او الكستليته او الكفته علي ان تزين الاطباق اما بالبقدونس اذا كانت اللحم مشويه او مقليه,او بالشيبسي او بالخضار السوتيه0
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]5-الطيور:يقدم عاده طبق اساسي من الطيور التي تكون اما ديك رومي باكمله مع الارز بالخلطه او حمام محشي(ارز-فريك)او حمام مشوي او دجاج محشي ارز و كبد او دجاج محمر روستو ويزين السرفيس بالبطاطس المحمره
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]6-الخضر:اما ان تقدم علي شكل محشوات بانواعها (ورق عنب-فلفل رومي-فلفل حامى-كرنب-ممبار-باذنجان-بصل محشي)او علي شكل طواجن0
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]7-المملحات:انوع من البسكويت المملح-الساليزون-الباتون ساليه0
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]8-الحلوي المطهيه:مثل البودنج-السوفليه-الحلوي الشرقيه
كالبسبوسه,ام علي,ارز بلبن,-الفطائر0
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]9-مشروب شبه مثلج:ويقدم اثناء تناول الطعام فهو اما عصير
فواكه او اي عصير اخر0
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]10-الفاكهه:وهذه يجب ان تكون متنوعه و طازهكالموز-التفاح-الكمثري0000000
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]11-القهوه:وهذه اما تركيه او فرنسيه وقد تكون باللبن او الكريمه او ساده0
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]12:المثلجات:مثل السوربيه-الايس كريم-البافرواز-بودنج دبلومات
ازاى نتعلم فن طي مناديل المائدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]موضوع مهم وجميل لأحلى مائدة
لينبهر بها ضيوفك اليك فن طي مناديل المائدة بالتفصيل
نبدأ الفكرة 1
وهي المفضلة عندي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ملاحضة ممكن انك تتخلي عن الطرقة الثانية ليكون لها شكل وردة بدون تلك المربعات الصغيرة على الاطراف
زي هي بالضبط
1
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]2
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]3
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]4
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]5
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]بعض طيات مناديل المائده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]تم بحمد الله....