بسم الله الرحمن الرحيم
الطريقة دى عبارة عن كذا طريقة مع بعض للكفتة زى الجاهزة بالظبط
المقـ،ـاديـر :
ا/2 كيلو لحم كندوز صغيــر مفروم
100 جم برغــل " حوالى نصف كوب "
عدد 2 بصــل متوسطـة الحجم مفرومة كويس
ملح ، فلفل اسود ، فلفل احمر ، وتوابل حسب الرغبة
الومنيوم فويل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]الطـريقة :
* يتم نقع البرغل فى المـاء لمدة من 3 : 4 ساعات
* يخلط اللحم المفروم مع البصــل المفروم الناعم والبرغل المنقوع سابقا
" فى ناس بتضيف 2 فص ثوم لكن طعمه مش مفضـل فى الكفتة عموما "
* ونضيف بعد كدة التوابل كلها وتتقلب مع بعض كويس
وتتركـ لمدة ساعتين قبل الشـواء
* نبتدى نصبع الكفتة فى الاسياخ " وده بس عشان تاخد شكل الصوابع "
ونرصـها فى صينية مدهونة بالزيت وقبل الشوى نغطيها بالفويل
وندخلها الفرن على حرارة عالية الى متوسطة لمدة 20ق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]خـدى بــالكـ :
* لازم نفرم البصل لحد ما ينزل كل المية لانها بتدى نكهة للكفتة
* تغطية الكفتة مش بيخليها تنشف بعد الشواء وبيحفظ طراوة اللحم
* ممكن بدل البرغل تستخدمى البقسماط المطحون لان دوره تماسكـ الكفتة
لنكهة مميــزة
بعد ما تشوى الكفتة حطي حتة فحمة صغيرة تكون سخنة
وحطى عليها ملعقة سمنة وغطيها على طول
ممكن تقدميها مع سلطة طحينة ، او كول سلو او سلطة خضراء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]بالهنا والشـفا
تم بحمد الله....